Laden Lezingen

« Alle Lezingen

  • Dit lezing is voorbij.

Hulpverlening met assistentie van dieren – een blik achter de schermen van 2 praktijkprojecten “De Dierenbende” en “Helemaal jezelf”

9 december, 2023 om 14:00 - 14:45

In België en Nederland merken we de laatste 15 jaren een sterke stijging van het aantal klinieken, bibliotheken, zorginstellingen, scholen, maneges en zorgboerderijen, die aangeven dat ze ‘therapie of activiteiten met assistentie van dieren’ inrichten. Dieren kunnen op heel verschillende manieren ingezet worden om mensen te helpen. Hoe men concreet dieren kan inzetten binnen het werkveld van de hulpverlening is voor vele echter vaak nog vaag.
Deze lezing bestaat uit 2 delen. Tijdens het eerste deel licht Cindy Vervoort over haar project “Helemaal Jezelf” en hoe zij dieren zoals ezels en kippen inzet tijdens loopbaancoaching en activiteiten. Verder gaat zij in op hoe ze haar project en ezels voorbereid heeft op het werken met mensen en geeft ze toelichting bij enkele casestudies.
In het tweede deel van de lezing spreekt Dorien Boonen over haar project “De Dierenbende” en hoe ze aan de slag gaat met haar honden en andere boerderijdieren. Tijdens haar lezing zal ze een toelichting geven over enkele casestudies en de effecten van het dieren binnen een orthopedagogische praktijk voor jongeren en volwassenen met een hulpvraag.

Gegevens

Datum:
9 december, 2023
Tijd:
14:00 - 14:45
Lezing Categorie:
Lezing Tags:
Doelgroep
Alle REVA2023-bezoekers

Sprekers

Cindy Vervoort – Gastdocent “Belgisch Instituut Animal-assisted Therapy” & coördinator “Helemaal jezelf”
Dorien Boonen – Gastdocent “Belgisch Instituut Animal-assisted Therapy” & coördinator “De Dierenbende”

Locatie

REVAuditorium

Schrijf je in voor deze lezing!

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wens op de hoogte te blijven van REVA via de nieuwsbrief